WWW-SIVUJEN VERTAILUA

Kävin katsastamassa neljän eri kaupungin, Kuopion, Joensuun, Mikkelin ja Jyväskylän kotisivuja ja kyllähän ne poikkevat toisistaan melkoisesti. On hyvin vaikea mennä esittämään mitään lopullista mikä on näistä neljästä paras taikka huonoin. Kaikissa on jotain hyvää ja kaikissa on jotain kehitettävää, kuten termi hienosti kuuluu.

Kuopio: Hyvää: 

Hyvin monipuoliset sivut. lienee kaupunkilaisille lähes kaikki tarpeelliset tiedot, joita tavallinen kaduntallaaja tarvitsee. Kaupungin hallituksen ja valtuuston kokousten pöytäkirjat löytyvät helposti ja ennekaikkea esityslistat, jotta tietää, milloinka "kellokkaat" päättävät asioistamme. ihan eri asia on, voiko näihin enää vaikuttaa, koska päätökset tehdään jo etukäteen pikkuklikeissä.

Kuopio kehitettävää:

Tapahtumatieoja ei ole päivitetty, vanhat tapahtumat makaavat sivuilla Avaussivulla on liikaa "kamaa", olisi pitänyt alkusivulla olla valikko, esim vakioasukkaille, turisteille, opiskelijoille jne. Puuttuu keskustelupalsta, joka on esim Mikkelin sivuilla, jossa "kaapuntilainen" voisi purkaa "agressioitaan" päättäjille.

Joensuu Hyvää:

Hyvin selkeät sivut ja ensimmäiseltä' sivulta pääsee valitsemaan haluaako kaungin asioita katsoa vaiko Jonesuun Yliopiston asioista. Ei liikaa värejä sivuilla. Tekstit kolmella kielellä, myös ruotsiksi. Kaupungin sivulla mainostetaan kaupunkia ujostelematta, weppikamera on.

Joensuu  kehitettävää:

Puuttuu myös keskustelupalsta

Mikkeli hyvää:

Kaupunginjohtajan blogi, jossa näkyy hänen kuvansa ja hänen kannanottojaan. Hyvät värit.

Mikkeli kehitettävää:

Voisi olla kaupungin vairastot ja päätöselimet (hallitus ja valtuusto) paremmin esillä, siis linkit niihin. Myös liian pienet tekstit.

Jyväskylä hyvää:

Hyvät selkeät värit, tärkeät uutiset keskeisellä paikalla, keskustelupalsta.

Jyväskylä kehitettävää:

Liian pienet tekstit, sivilla voisi olla vähän enemmän elävyyttä